Čuvajmo Srebrenicu

Dokaz Realove veličine: Kraljevi nisu zaboravili muslimanima čestitati ramazan

Najveći fudbalski klubovi na svijetu imaju milione fanova i navijača širom zemaljske kugle. Svih tih navijača i simpatizera treba se posebno sjetiti tokom njihovih vjerskih praznika.

 

 

 

Islamski i arapski svijet već odavno je involviran u samu kremu svjetskog fudbala, ponajviše zahvaljujući bogatim šeikovima iz Arapskog zaljeva, koji su postali vlasnici nekih od najvećih evropskih i svjetskih timova.

 

Opet, tu su i bogati sponzori i sponzorski ugovor bez kojeg evropski velikani ne bi bili to što jesu.

 

Evropski giganti poput aktuelnog prvaka Evrope Reala ili oba kluba iz Manchestera znaju koliko je bitno posvetiti punu pažnju svojim navijačima ma koje vjere oni bili.

 

Kraljevi, kojima je generalni sponzor Fly Emirates, na prigodan su način muslimanima širom svijeta čestitali mjesec ramazan koji je sinoć nastupio. Los Blancosi su to učinili i na arapskom pismu, a dok se čestitke uputili i Manchester United i Manchester City.

 

Čestitao je i Pjanićev Juventus, a zanimljivo je da neki veliki timovi koji ubiru velike iznose od bogatih sponzora iza arapskog svijeta zaboravili muslimanima čestitati praznik.

 

Faktor.ba

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.