Doktorica Svetlana Cenić veoma žestoko o najavi lidera SDA Bakira Izetbegovića: “Kakva je to donacija ako uzmeš od poreskih obveznika i onda budeš dobrotvor”

“Cinično i u predizborne svrhe, jer kakva je to donacija ako uzmeš od poreskih obveznika i onda budeš dobrotvor”, kazala je za portal “Avaza” doktorica ekonomskih nauka Svetlana Cenić.

Ona je komentarisala izjavu zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bakira Izetbegovića da će cjelokupan iznos za koji će biti uvećana njegova primanja u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH nakon usvajanja Budžeta, usmjeriti u humanitarne svrhe, odnosno uplaćivat će novac organizaciji Pomozi.ba.

– Imali su dovoljno vremena da zakonski riješe pitanje plata. Ovako najviša povećanja idu onome ko najviše ima i najmanje radi, a najmanje onome ko je svaki dan na radnom mestu i inače dobija najmanje.

Usvajaju budžet kao da zidaju Skadar na Bojani, pa sad kao nije bilo vremena da se u dva poteza napravi pravednija raspodela?!

Svaki građanin ove države želi da vidi da sistem zaštite najugroženijih funkcioniše, zdravstvo, obrazovanje da funkcioniše … a ne sada oni dobre duše, pa će dati u humanitarne svrhe!

Koje dobre duše kad empatije nije bilo nikad i kad svaki dan pokazuju da ih ne interesuju muke građana – ističe Cenić za portal “Avaza”.

Komentari su zatvoreni