Home Novosti BiH Duraković: Čuo sam da je Janković bio sa Šešeljom u ratu

Duraković: Čuo sam da je Janković bio sa Šešeljom u ratu

camil durakovic

Ćamil Duraković bivši načelnik opštine Srebrenica, aktuelni je predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici.

 

 

Gostujući u emisiji Dan uživo na N1 televiziji, Duraković je između ostalog govorio o zvanicama koje dolaze 11. jula u Potočare.

 

Najavljivan je dolazak Čedomira Jovanovića. Koga još od dužnosnika i gostiju iz Srbije možemo očekivati? Ukoliko bude izglasana možda se može očekivati mandatarka Brnabić, kao i Saša Janković predsjednika Pokreta Slobodni građani Srbije.

Radimo sve protokolarno. Ako Majke Srebrenice pozovu nekoga speicifčno kao sa što je slučaj sa Čedomirom Jovanovićem i Sašom Jankovićem, koji je priznao genocid u Srebrenici”, kazao je Duraković i nastavio.

“Bilo je inicijativa da se Saša Janković pozove i uputili smo prema MVP BiH inicijativu da se dođe do njega. Njemu je poslan poziv na email na koji niko nije odgovorio. Jovanović će doći sigurno, kao i prošle godine. On je dokazani prijatelj BiH“, odgovorio je Duraković.

Ipak, gost N1 televizije je kazao kako je neformalno čuo da je Saša Janković tokom rata bio u Bijeljini sa Vojislavom Šešeljom.

Čuo sam to neformalno. Ali mi gledamo šta je sadašnjica i ako je neko doživio katarzu kao on, ja lično nemam s tim problema. Ipak desi se da neko prikriva biografiju.”

Duraković je kazao da se u Potočare ne pozivaju oni koji negiraju genocid.

 

 

N1

Previous articleBrutalan napad u SAD: Djevojka nakon sehura ubijena u blizini džamije
Next articleNASTAVLJA SE ETNIČKO ČIŠĆENJE BOŠNJAKA SREBRENICE: Usvojen Zakon o NP “Drina”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.