DURAKOVIĆ: KUKAVICE TUKU NOVINARE, NEKA PROBAJU UDARITI NA NAS

0

Lider Pokreta “Odgovor” Ćamil Duraković ocijenio je kukavičkim napad na novinara BN Televizije Vladimira Kovačevića. Duraković je naveo da je ovo direktna posljedica kontinuiranog kršenja medijskih sloboda u Republici Srpskoj.

“Pozivam kukavice koje udaraju na našu djecu, da se ‘muški’ suoče sa nama – liderima otpora u entitetu Republika Srpska, umjesto da kukavički šalju svoje plaćenike na vrijedne ljude čiji je posao izvještavati o događajima i raditi čestito svoj posao. Dosta ste tukli majke Srebrenice, nezavisne novinare i mlade aktiviste, pokušajte udariti na nas”, poručio je Duraković.

On u saopćenju navodi da su prvo zabranjivana okupljanja – počelo je u Prijedoru i Kravici, a završilo na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

“Onda su napadali novinare, krenulo je od prijetnji onima koji su izvještvali o pravima povratnika, sada je nastavljeno prebijanjem novinara BN Televizije. Kako tretiraju povratnike prvog dana, tako tretiraju cijelu Republiku Srpsku narednog, mi smo mu lakmus papir – šta može proći nekažnjeno”, rekao je Duraković, saopćeno je iz Pokreta “Odgovor”.

(Bhrt.ba)

Odgovori