Home Novosti BiH Duraković: Ne isključujem kandidaturu za potpredsjednika RS

Duraković: Ne isključujem kandidaturu za potpredsjednika RS

Ćamil Duraković

Lider Udruženja građana Pokret “Odgovor” i bivši načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je da taj pokret “nema ambicija da ruši niti Republiku Srpsku (RS), niti njen ustavni poredak”, ali je u intervjuu na BHT1 izbjegao da direktno odgovori da li namjerava da se kandiduje za potpredsjednika Republike Srpske, navodeći samo da ne isključuje tu mogućnost.

 

 

 

Novinarka BHT1 je konstatovala da je “puno panike izvazvalo formiranje ovog pokreta, mnogo reakcija u Republici Srpskoj, gdje je ponajviše reagovao (vladajući) SNSD i načelnik Srenbrenice Mladen Grujičić izjavio kako formiranjem ovog pokreta Duraković namjerava da se na sljedećim izborima kandiduje za potpredsjednika Republike Srpske”.

“Ja mogu samo da kažem nam nije ambicija da rušimo niti Republiku Srpsku, niti nam je ambicija da rušimo njen ustavni poredak, a niti nam je obaveza da polažemo račune ni Mladenu ni njegovom političkom šefu (predsjedniku RS) Miloradu Dodiku, ali i ja sam dosta stvari pročitao da nam već pripisuje neke Sorošove finansije, svaki put kada neko želi da iznese istinu, oni ga prikazuju kao neprijatelja”, rekao je Duraković.

On je naveo da ima ambiciju da Bošnjaci na prostoru RS “kao građani tamo budu relevantniji politički faktor”.

“Naša ambicija je da se poveća broj poslanika u Narodnoj skupštini RS, to je zajednička ambicija. Mi imamo ambiciju da podržimo zajedničkog kandidata, nezavisnog kandidata za potpredsjednika RS, što niti uključuje niti isključuje Ćamila Durakovića, ali očito neki su se već uplašili toga, ali ja kažem, ako nađemo relevantnu osobu, nemamo problem podržati nekog drugog”, kazao je Duraković.

 

(Vijesti.ba / Tanjug)

Previous articleUloga Srpske pravoslavne crkve u agresiji na BiH: Šampanjac se točio kada su protjerivani muslimani
Next articleTrgovci dječijim kostima od Prijedora do Srebrenice
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.