Duraković poziva bošnjačke političare: Prestanite praviti ustupke Dodiku na štetu Bošnjaka u RS

0

Dok Milorad Dodik politikantskim nastupima manipuliše već uveliko izmanipulisanu javnost kako bi ostao na vlasti, Republika Srpska zajedno sa njenim građanima se nalazi na samoj margini, upozorava lider Pokreta Odgovor i kandidat za predsjednika RS Ćamil Duraković.

 

 

-Dok Milorad Dodik sastanči sa Putinom, te ga poziva na proslavu neustavnog Dana Republike Srpske čime u maniru vješto uvježbanog cirkuskog igrača pokušava osigurati naklonost srpskog biračkog tijela, zbog izuzetno loše ekonomske situacije zahvaljujući njegovoj politici, broj stanovnika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta je sve manji.

Možda je konačno vrijeme da se bosanskohercegovačko društvo okani lokalnih kabadahija koje krše Ustav i zakone a da bošnjački narod konačno, nakon dvadeset tri godine dobije jednaka prava koja su mu zagarantovana.

Jer zahvaljujući Dodikovoj politici od ukupnog broja zaposlenih državnih službenika i namještenika u organima uprave Republike Srpske, 5066 je Srba, 51 Hrvat a samo 434 Bošnjaka, čime se direktno krši Član 97 Ustava Republike Srpske koji garantuje proporcionalnu zastupljenost svim konstitutivnim narodima i Ostalim. Mislim da je krajnje vrijeme da bošnjački političari prestanu praviti ustupke Miloradu Dodiku te počnu djelovati u korist naroda koji ih je izabrao, poručuje Duraković.

 

 

(E.L. / Index.ba)

Odgovori