Edin Hamidović: Zvorničanin proglašen fudbalerom godine u jednoj od najvećih regija Švedske

Fudbaler Edin Hamidović rođen je prije 24 godine u Švedskoj kao dijete izbjeglica iz Zvornika. Danas, 24 godine poslije, dobio je priznanje za najboljeg fudbalera godine u švedskokj regiji Jönköping koja je među većim regijama ove skandinavske zemlje.

 

 

Mnogi mediji u Švedskoj ovog Zvorničanina već pored sa Zlatanom Ibrahimovićem, ali Hamidović stoji čvrsto na zemlji i svoju karijeru gradi korak po korak.

 

Zvorničanin Edin Hamidović proglašen fudbalerom godine jedne od najvećih regija Švedske. Edin Hamidović.Za laskavo priznanje u regiji gdje žive Hamidovići najzaslužnije su igre ovog fudbalera. Edin je imao impresivnu sezonu u timu Husqvarna FF, sa 20 postignutih golova i 8 asistencija u 25 utakmica. To je bilo dovoljno da ponese titulu najboljeg strijelca lige.To nije promaklo klubovima iz jačeg ranga takmičenja. Tako je Hamidovic potpisao svoj prvi profesionalni ugovor za ekipu GAIS koja se takmiči u Superettan, prvoj ligi Švedske, ali drugom po kvalitetu fudbalskom takmičenju u Švedskoj.

 

Hamidović je imao ponude i iz najvećeg ranga iz Allsvenake ali se ipak odlučio za GAIS. Smatra da je najbolje ići korak po korak naprijed.

 

Poslije potpisa za novi Klub.Kao dječak, Hamidović je imao strašan prelom noge i to ga je u jednom periodu njegovog života udaljilo od lopte, nije bilo lahko nastaviti igrati nakon toga, ali rizik se očigledno počeo isplaćivati. Većinu ovih informacija dobili smo od našeg Zvorničanina, mladog fudbalskog stručnjaka, Aldina Subašića koji duži niz godina živi i radi u ovoj zemlji Skandinavije.

 

Skaut nekoliko menadžerskih agencija i licencirani trener Subašić je o Hamidoviću rekao:Ovaj fudbaler ima karakteristike koje ga krase kao što su odličan osjećaj za prostor, jako dobar i precizan šut, zavidna tehnika i dobar dribling.Fudbaler Lugonja Eldin i trener Subašić Aldin iz Zvornika postižu zapažene rezultate u Švedskoj.

 

Eldin Lugonja i Aldin Subašić

 

On je tip igrača kojeg bi uvjek 90 min držao u igri jer može sam da odluči utakmicu. Mislim da bi mogao ostaviti velikog traga u Švedskom fudbalu. Vjerovatno bi Hamidović ostavio i reprezentativan trag u BiH ili Švedskoj da nije imao tešku povredu.

 

Edin je u omladinskom uzrastu igrao u Allsvenskoj omladinskoj ligi koja je kvalitetom daleko iznad naše Premijer lige BiH. Uporan rad i treninzi su se isplatili Hamidoviću i sad se treba dokazati i na većem nivou. Rekao je za naš portal Subašić. Edin Hamidović sin je poznat zvorničke spisateljice Rabije Berzad Hamidović koja je ponosna na svog sina i sretna zbog uspjeha kojeg pravi u fudbalu.


(zvornicki.ba)

Komentari su zatvoreni