EKSKLUZIVNO: Za povišice penzija i plata nema para?!

Omer Škaljo, zastupnik SDA u parlamentu FBiH, član GO SDA je uspio ostvariti san u BiH, te svoja dva sina zaposliti u Elektroprivredu BiH.

 

 

Malo je bilo jednog, pa je dva sina Amela i Fehima uhljebio putem kolega iz SDA, Zukića i Sarajlića, te Džananovića i Mirsada Kukića. Fehim je doduše stručnjak za „distribuciju električne energije“ a završio je vjerovali ili ne, medresu. Ali ni to naravno nije dovoljno, zastupnik SDA Omer Škaljo je uputio zahtjev za otpremninu u iznosu od 15, 000 KM radi odlaska u penziju, pa će se vjerovatno kao i Majkićka (SNSD) te Suljagić Osman (SDA) ponovo podnijeti zahtjev za zaposlenje.

 

Da bi paradoks bio veći zahtjev podnosi predsjedniku administrativne komisije, Amiru Zukiću koji je optužen u vezi afere zapošljavanja u EP BiH. I danas, vi koji mislite da SDA štiti državu, morate znati, da će vaša djeca i dalje sanjati Elektroprivredu i BH Telekom kao nedokučivi ideal blagostanja.

 

I dok Bego Gutić premijer TK, te Konaković premijer SK kritikuju za pljačku svoju dojučerašnju braću i stvoritelje iz SDA jer im je lakše da se prave ludi, bez istih i njihovog „aminovanja“ se ni volonterski staž ne može dobiti, na kantonalnim nivoima.

 

Iako ste spremni na sve, što me iskustvo naučilo, spreman sam i ja, napisao je Mahir Mešalić, zastupnik Demokratske fronte na svom facebook profilu.

 

Komentari su zatvoreni