Emir Hadžihafizbegović o Miloradu Dodiku: “On meni liči na onog čobana iz priče”

Nakon što ga je Milorad Dodik prozvao da ne zbunjuje javnost svojim tačnim tvrdnjama da ne postoji bosanski jezik, ubrzo je stigao odgovor Emira Hadžihafizbegovića.

 

 

U emisiji “Oni pobjeđuju” gost je bio glumac Emir Hadžihafizbegović koji je govorio o Miloradu Dodiku.

“Milorad Dodik je već provaljen frajer. On meni liči na onog čobana iz priče kome iz dokonosti na um padne da pozove selo kako mu vuk kolje ovce, pa onda izađe cijelo selo da spašava ovce, a on se smije. Pa onda drugi put čoban ponovo prozove selo, a izađe pola sela, a on se opet smije. Treći put vuk zaista dođe da kolje ovce, on pozove selo i ne izađe niko.

Ja mislim da je on pročitana knjiga i da taj “one man show” kojeg on radi sa vremena na vrijeme više ne uzbuđuje nikoga i da je on politički mrtvac.

Ta priča o bosanskom jeziku, o bacanju bosanske zastave, o Sarajevu kao Teheranu, to je prežvakana priča i pretjerano me ne uzbuđuje i komentirao bih to na način da su to posljednja uporišta čovjeka koji vjerovatno će nakon odlaska sa vlasti imati problema.

Ta potreba da kontaminira Srbe u RS-u sa animozitetom prema bosanskoj zastavi, jeziku, reprezentaciji, Sarajevo itd više ne pali” rekao je Hadžihafizbegović.

Dio iz pomenutog intervjua možete pogledati u video prilogu:

 

 

(Armijarbih.net/ ZASREBRENICU.ba)

Komentari su zatvoreni