Čuvajmo Srebrenicu

Emir Suljagić komentarisao poruku predsjednika Srbije “da se Crna Gora ne miješa… jer Srebrenica nije u Crnoj Gori”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas novinarima povodom svečanosti Dana policije. Pored ostalih pitanja, komentarisao je i Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koju je prije nekoliko dana usvojila Skupština Crne Gore.

Vučić je rekao kako je “potpuno jasno” da je Rezolucija o Srebrenici koju je usvojio crnogorski parlament “protiv vitalnih interesa srpskog naroda”.

“Reagovali smo mirno, nijednu reč nisam uputio niti me zanimaju, daleko im lepa kuća, neka rade svoj posao kako god hoće”, rekao je Vučić i dodao da se Crna Gora na taj način miješa u nešto što se te države ne tiče, jer Srebrenica nije u Crnoj Gori.

Na ovu izjavu predsjednika susjedne Srbije reagovao je Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

“Hoće da kaže, šta se oni miješaju u naš genocid? Nije Crna Gora nego Srbija držala na platnom spisku sve i jednog oficira osuđenog za Srebrenicu, kao što im i danas isplaćuje penzije. Ili ubijala svoju djecu da bi sakrila Ratka Mladića”, komentarisao je Suljagić putem Twittera.

“Jezik je uistinu kuća bitka. Postoji jako mnogo načina da se ova izjava pročita, ali svaki, doslovno svaki, znači da je Srbija vlasnik genocida u Srebrenici”, napisao je Suljagić, ponovo se osvrnuvši na stavove Vučića.

Komentari su zatvoreni