Čuvajmo Srebrenicu

Emiru Jašareviću klizište udarilo u kuću

Obilna kiša koja je prethodnog dana i noći pogodila naš kraj, donijela je velike probleme Emiru Jašareviću iz Kazana, kojem je klizište udarilo na kuću, te je gornja strana kuće gotovo potpuno prekrivena zemljom.

 

Kako nam je rekao Emir, sve se odigralo brzo i iznenada, sinoć oko pola 11.

 

„Uplašili smo se i žena i ja i dijete, kako je zemlja udarila, plafon u sobi nam je pukao, a iznad kuće ima još zemlje, pa zbog toga strahujemo da nije kraj, i da postoji mogućnost da se još zemlje obruši na našu kuću“, rekao je vidno uznemiren Emir za UPSMedia.

 

Napominje da mu je neophodna pomoć, ali da je neradni dan, te ne zna na koja vrata zakucati.

 

Povezani članci

„Ja nemam gdje odavde, ovu sam kuću kupio prije dvije godine, još uvijek otplaćujem kredit za nju, sastavljam kraj sa krajem, a sad nas je ovo snašlo…ne znam šta ćemo“, dodao je Emir.

 

Strah ga je, kaže, i zbog toga što nijedna mašina ne može prići da očisti zemlju jer je teren nepristupačan.

 

„Ostaje mi nada da će neko imati sluha za moj problem, i strah od svake nove kapi kiše koja može izazvati još obrušavanja zemlje i možda potpuno zatrpati kuću“, kaže nam za kraj Emir Jašarević.

 

Ukoliko je neko u mogućnosti, ili zna način kako da pomogne Emiru, ukoliko ima mašinu koja može da skloni zemlju sa Emirove kuće, može mu se javiti ili pozvati nas, a mi ćemo kontaktirati Emira.

 

UPSMedia