Home Novosti Erdoganov “šamar” Zapadu: Platit ćete nevjerovatnu cijenu

Erdoganov “šamar” Zapadu: Platit ćete nevjerovatnu cijenu

President of Turkey Recep Tayyip Erdogan delivers his messages to the journalists in G20 Summit's news conference in Media Center, BICC, Nusa Dua, Badung Regency, Bali, Indonesia, November 16, 2022. ADITYA PRADANA PUTRA/G20 Media Center/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT.

Politička izolacija Rusije će dovesti do ozbiljnih posljedica za evropske zemlje, izjavio je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan televiziji “Rosija 1”.

“Cijena će biti nevjerovatna. I tu će cijenu najviše platiti Evropa, a zajedno sa njom i Poljska“, rekao je on.

Turski lider je ranije podvukao da Zapad na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama napada Rusiju bez ikakvih ograničenja, zbog čega Moskva mora da se suprotstavlja.

Naveo je da njene akcije u Ukrajini nisu slučajne, jer su tome prethodili potezi NATO-a, prenosi televizija “Rosija 1”.

Ranije je Erdogan saopštio da su kontakti između šefova ruske i američke obavještajne službe u Turskoj odigrali ključnu ulogu u sprečavanju nekontrolisane situacije na terenu.

(N1)

Previous articleMIJATOVIĆ O UCJENAMA: “Sinoć je Vukanović izgovorio JA tačno 148 puta, izgovorio je da je pobijedio i Dodika i Bakira i Čovića, sinoć je…”
Next articleDAMIR RASTODER UPOZORAVA NA OPAKI SCENARIO: “Dok Gabriel Escobar kreira pogubnu politiku po BiH, sarajevski političari šute u strahu da se ne zamjere moćnim zapadnim ambasadorima”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.