EVO DOKAZA: Dodik je puno prije Mektića zločin u Srebrenici nazvao genocidom! (VIDEO)

Mediji u RS-u pod kontrolom Milorada Dodika (dakle, golema većina njih!) nastavljaju razapinjati ministra sigurnosti BiH, Dragana Mektića, jer je navodno “prvi zvaničnik iz RS-a koji je zločin u Srebrenici nazvao genocidom”, prešućujući činjenicu da je to puno prije Mekića učinio danas prvi čovjek RS-a, Milorad Dodik.

– Nije dobra poruka, treba da se držimo svojih stavova i onoga kako je Republika Srpska i zvanično rekla, u Srebrenici, nažalost, počinjen je zločin i ne može biti riječi ni po jednoj teoretskoj definiciji o genocidu – poručuje Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Iz SNSD-a navode da nijedna politička partija, organizacija ili pojedinac ne mogu dovesti u pitanje istorijske činjenice, a svako stavljanje Srpske u kontekst sa holokaustom je vrijeđanje žrtava, ali i svakog živog stanovnika Srpske.

SNSD odlučno odbacuje svaki pokušaj revizije istorije ili čitanje istorije iz spisa Haškog suda, iz kojeg i ovih dana saznajemo da su presude donosili bez dokaza. Stoga pozivamo sve organizacije i pojedince da svoje političke, partijske ili lične interese ostvaruju na odgovoran način, ne prelazeći granice društveno prihvatljivog ponašanja.“)

– Zašto Mektić ne priča o stradanju srpskog naroda? Prema procjenama zvaničnih institucija, preko 3.000 nevino nastradalih, bilo da je riječ o civilima, bilo da je riječ o pripadnicima Vojske Republike Srpske je stradalo u tom kraju Podrinja. Zašto o tim stvarima ne priča? Zato što mu to nije Mehmedagić napisao i zato što mu to nije odobrio Bakir Izetbegović – ističe Staša Košarac, član Predsjedništva SNSD-a.

 

 

(Slobodna Bosna)

Komentari su zatvoreni