Filmska priča: Krenuo se ubiti, a onda mu je zazvonio telefon (VIDEO)

Kevinu Walshu jedan neočekivani telefonski poziv promijenio je život.

 

 

“Jednom davno, kad sam imao 13 godina u ljetnom kampu prišla mi je najzgodnija djevojčica i rekla mi: ‘Crna boja ti odlično stoji’. Nisam znao što je time htjela reći”, počinje svoju priču Kevin Walsh.

Počeli su razgovarati i na kraju se sprijateljili. Razmijenili su brojeve i neko vrijeme nakon ljeta ostali u kontaktu, a onda su se razišli. Počela je srednja škola i svako je krenuo svojim putem.

“Moram priznati, nije prošao niti jedan dan da nisam pomislio na tu djevojku. Čak ni danas sa sigurnošću ne mogu reći zašto, ali iz nekog razloga nisam je mogao izbaciti iz glave”, objašnjava.

Potkraj školovanja, splet nesretnih okolnosti tada 17-godišnjeg Kevina doveo je do teške depresije.

“Prekinuo sam s djevojkom, pas mi je uginuo na dan moje maturalne zabave… Sve me to pogodilo mnogo teže nego što sam očekivao. Odlučio sam se ubiti. Napisao sam oproštajnu poruku i otišao na mjesto gdje sam mislio to obaviti. Samo nekoliko sekundi dijelilo me od suicida, a onda mi je zazvonio mobitel. Zvao me neko s nepoznatog broja. Javio sam se i shvatio da je to ona. Pitao sam je što ima, a ona mi je odgovorila da je osjetila kako mi se treba javiti”, dodaje Kevin koji se zadnji put s Blake čuo godinu dana ranije.

“Ukratko, ispričao sam joj što planiram, a ona me odgovorila od toga. Doslovno mi je rekla: ‘Što?! Nemoj to napraviti. I tako je bilo”, priča mladić.

Kaže kako mu je obećala da će ga idući dan ponovno nazvati, a on je pristao. “Te sam večeri počeo pisati riječi kojima ću je, 10 godina kasnije, zaprositi.”

Par je ostao u redovitom kontaktu, a s vremenom je staro prijateljstvo preraslo u ljubavnu vezu. Ova nevjerovatna priča, dobila je filmski “happy end” kad je Kevin zaprosio Blake.

Par je u sretnom braku oko godinu dana, a Kevin kaže kako se veseli ostatak svog života provesti sa ženom koja ga je spasila

Tuzlanski.ba

Komentari su zatvoreni