FK SARAJEVO NASTAVLJA SVOJU PODRŠKU MFS-EMMAUS I SREBRENICI

Fudbalski klub (FK) Sarajevo je i u sezoni 2015/16. podržao projekat internatskog smještaja za djecu iz opštine Srebrenica.

 

 

U tekućoj sezoni, „Bordo klub“ je izvršio uplatu za dva polaznika tog projekta, što je nastavak uspješne saradnje iz prošle godine kada je taj klub finansirao troškove jednog polaznika. Prethodne godine, dolaskom u Srebrenicu i u Doboj Istok, rukovodstvo i igrači FK Sarajevo su imali priliku detaljnije se upoznati s projektom internatskog smještaja za djecu iz rubnih i ruralnih područja općine Srebrenica, a koji realizuje Udruženje „HO Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus“ (MFS-Emmaus) u okviru svojih kapaciteta u Potočarima-Srebrenica, saopćeno je iz FK Sarajevo.
Osnovna zamisao projekta je da se djeci iz pomenutih područja olakša i omogući školovanje, tako što će u toku radne sedmice boraviti u internatu, gdje će im biti obezbjeđeni smještaj, hrana, prijevoz do škole i nazad, kao i pomoć stručnog osoblja u izvršavanju školskih obaveza, te praćenje i usmjeravanje svakog djeteta, čime se nastoje formirati pozitivne radne navike, kako bi dječaci i djevojčice postali samostalne i stabilne ličnosti.

 

(Fena)

Komentari su zatvoreni