Čuvajmo Srebrenicu

(FOTO) Nastupa za Bosnu i Hercegovinu, a podržava genocid u Srebrenici

Član karate tima reprezentacije Bosne i Hercegovine, Lazar Marković, jedan je od onih ‘sportista’ koji svojim političkim i ljudskim stavovima izbrišu sve dobro što urade na sportskom borilištu.

To je Marković, reprezentativac Bosne i Hercegovine koji dolazi iz manjeg bh. entiteta danas uradio objavom stravične fotografije putem svog zvaničnog Instagram profila u kojem je podržao genocid u Srebrenici.

Podsjetimo, danas se navršava 24 godine od genocida u Srebrenici gdje je takozvana Vojska Republike Srpske pobila više od 8 hiljada muškaraca i djece, a Međunarodni sud u Haagu je ovaj zločin okarakterisao kao genocid.

No, budući da je Bosna i Hercegovina država nadrealnih stavova i dešavanja u kojoj svaki pojedinac može relativizirati stvari i predstavljati ih kako njemu odgovara bez straha da bude krivično gonjen, tako dobijamo i situacije gdje jedan reprezentativac Bosne i Hercegovine genocid i ubijanje 8 hiljada muškaraca i djece predstavi kao dobro djelo.

To je upravo uradio Lazar Marković kada je objavio fotografiju Ratka Mladića, generala VRS-a i osuđenog raznog zločinca na kojoj mu se zahvalio na ‘oslobađanju Srebrenice’.

Teško je pronaći adekvatne riječi za ovaj potez i to ćemo prepustiti vama.

Loading..