(FOTO) Prelijepa ramazanska noć u Srebrenici: Fikret Hodžić organizovao iftar i otvorio hladnjaču za maline

U srebreničkom naselju Sućeska, u prelijepom i ugodnom ambijentu, sinoć je Fikret Hodžić, poznati televizijski voditelj, organizovao iftar za preko 100 postača i ozvaničio početak rada hladnjače za skladištenje maline.

 

 

Iftaru su prisustvovali povratnici u ovo podrinjsko mjesto, predstavnice srebreničkih udruženja, predstavnici vlasti, privrednici i drugi gosti.

U emotivnom obraćanju, u svom rodnom mjestu, Hodžić je kazao da mu nikada nije bilo teže govoriti, ali da nikada nije bio ponosniji.

 

 

 

 

Uprkos svemu, uz podršku dobrih ljudi, svoje planove je uspio realizirati, a danas u Sućeskoj posjeduje firmu „Srebrena malina“. Uspio je zasaditi 40 dunuma maline, te izgraditi hladnjaču kapaciteta 300 tona.

Kako nam je kazao, u njegovoj firmi je trenutno zaposleno pet radnika, a tokom sezone će biti angažovano ukupno 50 radnika.

-Vidimo se sutra u berbi maline, poručio je on.

Podršku Hodžiću sinoć su dali i predstavnici vlasti. Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS je kazao da je projekat Fikreta Hodžića svijetli primjer i poruka mnogima da je ovo pravi način kako se voli svoj rodni kraj.

-Uvjeren sam da će ovo biti podstrek za mnoge privrednike iz Srebrenice i Podrinja, i cijelog entiteta, da se okrenu svojim mjestima i rodnim grudama. I da pomognu ljudima koji žive u ovakvim mjestima. Bez ekonomije i ulaganja u ove prostore, teško je da ćemo opstati ovdje da živimo, ne samo mi koji smo sada tu, nego i buduće generacije, kazao je Salkić, koji je poručio Bošnjacima da budu jedinstveni.

 

Investitor Hodžić je u nekoliko navrata naglasio i da mu je veliku podršku dalo i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i ministar Edin Ramić.

 

-Ovakvih slučajeva ima više na području entiteta RS, a ima i u povratničkim sredinama u Federaciji BiH. Nažalost, u uslovima u kojim živimo, neke dobre vijesti nisu vijesti. Dakle, vijest je ukoliko ovdje imaju neki lokalni nesporazumi, koji se vrlo brzo prevaziđu. Oni se potenciraju. Tamo gdje postoji razvoj, napredak i saradnja, to se nažalost ne prikazuje, kazao je Ramić, dodajući kako se nada da će Hodžićev projekat biti početak jedne pozitivne prakse u kojoj će se emitovati uspješne priče u Srebrenici, Bratuncu, Vlasenici, Zvorniku…

Bportal.ba

Amar H

Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.
Close
Close