(FOTO) Sramotan potez policajca iz Donjeg Vakufa: Ovo ne smije proći nekažnjeno

Na društvenim mrežama pojavile su se grozne fotografije policajca Njegoša Tomića s četničkim simbolima. Ovaj policajac je pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

 

 

Osude su stigle sa svih strana, a fotografije najbolje svjedoče o kakvom se ”junaku radi”. Post s FB stranice Bošnjaci prenosimo u nastavku:

”Šta se ono u Vakufu sjaji? Njegoševa kokarda na glavi. Da dragi moji Vakufljani, Bosanci da ne kažem Bošnjaci, jer će nas opet proglasiti nacionalistima nas koji smo uvijek raširenih ruku bez obzira na vjeru i rasne razlike prihvatali i primali sve ljude.

Gledam čovjeka koji kao pripadnik MUP-a SBK nosi amblem države Bosne i Hercegovine, prima platu i lijepo živi od te plate, dok naši momci koji su krv lili za ovaj grad i državu a koji su po zavrsetku rata izbaceni iz policije s torbom u ruci putuju za Njemačku ne bi li prehranili djecu.

Gospodine Njegoše, treba da vas je stid! Još juče su ljudi premlaćivani u toj stanici PS Donji Vakuf, odvodeni u nepoznatom pravcu, i mnogi se još uvijek vode kao nestali, međju njima i moj dedo. Šta zelite time postići? Zaplašiti nas? Poslati nam poruku, ja vam se iskreno zahvaljujem u to ime, jer nas treba podsjećati mi brzo zaboravljamo.

Ta kokarda i čobanska kapa jako vam priliči, ali vam ne prilici časni grb koji nosite na desnom ramenu. Jer ga poganite svojim fasističkim ponašanjem. Kako da sutra povjerim vama svoju kćerku ili sina, a to činim uvijek na način da im kažem. Sine ako bude kakvih neprilika pozovi prvog policajca, ili odi do stanice.

I tako moj sin posluša i ode vama. Da ga vi zaštitite?! Ne hvala, takvi nam zaštitnici ne trebaju. Ovom prilikom pozivam komandira PS Donji Vakuf, komandira PS Jajce, Načelnika policije Jajce, komesara MUP-a SBK, da najoštrije sankcionišu čobana sa kokardom jer mi nećemo bradonje po policiji sa ovcijim prslucima koji plase narod vec uredne čiste policajce kako ovoj državi to i priliči.

S postovanjem, zabrinuta gradjanka”.

Komentari su zatvoreni