(FOTO) Veliko srce podrinjske djece: Mališani iz Srebrenice prikupili preko 900 KM za malog Ajdina

0

Srebrenička djeca okupljena oko mekteba koji djeluje u okviru Medžlisa Islamske zajednice u ovom gradu, samoinicijativno su pokrenula akciju prikupljanja pomoći za Ajdina Mukića iz Travnika, te za desetak dana prikupila preko 900 maraka.

 

Naime, nakon što su na televiziji gledali dirljivu priču o malom Ajdinu, djeca su sama došla na ideju da se udruže i prikupe nešto novca za Ajdina.

-Danas je akcija prikupljanja pomoći za dječaka Ajdina Mukica završena. Akciju su pokrenula djeca mekteba Srebrenica. Sakupljeno je ukupno 935 KM koje su uplaćene na udruženje Dirhem koje već pomaže porodicu malog Ajdina. Od ovog novca biti će opremljeno dio fasade ili unutrašnjih redova ili će mu se kupiti ormar i još neke potrebne stvari koje nedostaju u kući. Ponosni smo na našu djecu i sve ljude koji su se uključili, kazali su u MIZ Srebrenica.

Ajdin Mukic

Brojni mediji su ovih dana objavili priču o Ajdinu, njegovom djedu i ocu, koji teško žive u naselju Karaula kod Travnika. Uslijedile su mnoge akcije, a građani naše zemlje i humanitarne organizacije su pomogli ovoj porodici.

 

 

(Bportal.ba)

 

Odgovori