Čuvajmo Srebrenicu

Gdje je i šta radi Ćamil Duraković?

Ćamil Duraković, bivši načelnik Općine Srebrenice, prije tri mjeseca je izgubio u utrci za načelnika na lokalnim izborima. Pobjedu je odnio Mladen Grujičić.

Durakovića već duže vrijeme nema ni u medijima, jer kako kaže nema nikakvog povoda za tim.

Uglavnom odmaram i trenutno nemam nekih planova. Provodim vrijeme za porodicom, djecom i roditeljima. Trenutno sam kod oca na selu u Srebrenici“, rekao je Duraković za N1.

On je naglasio da je trenutno apsolutno apolitičan i razočaran situacijom zbog bošnjačkog nejedinstva.

Neću se uključivati u politiku sve dok nekih boljih vremena. I danas me ljudi zovu da im pomognem. Naprimjer da im se čisti snijeg, pokušavaju preko mene da dođu do svojih prava. Ja sam tu s ljudima, samo bez tereta odgovornosti koju sam imao.

Situacija u Srebrenici je mirna, a vlast formirana parcijalno.

Čeka se imenovanje na još nekim funkcijama. Razlog tome je politika nejedinstva, posebno kod Bošnjaka. Teško će biti ostvariti prava kada su u pitanju Bošnjaci jer postoje podijeljenosti.

Duraković ističe da je u Srebrenici sada monotono u odnosu na predizborni period te poručuje da ostaje u Srebrenici i da će biti na dispoziciji svima koji žele dobro toj općini.

Ponovio je da je veoma razočaran situacijom te pozvao bošnjačke odbornike koji su izabrani u Skupštinu općine da budu jedinstveni, jer u suprotnom SNSD to koristi.

Pozivam na jedinstvo bez obzira na lične sujete kako bi Bošnjaci ostvarili što više prava u ovom teškom političkom periodu“, kazao je Duraković za N1.

 

 

Izvor N1