Čuvajmo Srebrenicu

Generalni sekretar Lige muslimanskog svijeta najavio konkretnu pomoć za muzej u okviru Memorijalnog centra Potočari – Srebrenica

0

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je istaknuo dobrodošlicu u ime Predsjedništva BiH generalnom sekretaru Lige muslimanskog svijeta.

Na početku susreta upoznao je generalnog sekretara Al-Isaa s aktualnom političkom situacijom u Bosni i Herecgovini, njenim ustrojstvom i vanjskopolitičkim ciljevima.

Istaknuto je uvjerenje da će multietničnost u Bosni i Hercegovini poslužiti kao dobar primjer suradnje i međusobnog uvažavanja, primjenjiv na globalnoj razini.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je zahvalio na dosadašnjoj pomoći i humanitarnim aktivnostima Lige muslimanskog svijeta, posebice kada su u pitanju promocija civilizacijskih vrijednosti i širenje kulture dijaloga, te istaknuo značajnu ulogu u pružanju potpore manjinama.

Istaknuto je uvjerenje da će današnji posjet doprinijeti jačanju ukupnih odnosa i intenziviranju suradnje između Bosne i Hercegovine i Lige muslimanskog svijeta.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je rekao da su Muslimani u Bosni i Hercegovini ponosni na Islamsku zajednicu u BiH i njenu ulogu u očuvanju vjere, tradicije i suradnje s predstavnicima drugih konfesija. Izrazio je nadu da će odnosi između IZ u BiH i Lige muslimanskog svijeta biti dodatno unaprijeđeni.

Generalni sekretar Lige muslimanskog svijeta Mohammed Abdul Karim Al-Isa je izrazio zadovoljstvo posjetom i suradnjom s Bosnom i Hercegovinom, koja će u budućnosti, kako je najavljeno, biti osnažena i posjetima na svim razinama. Najavio je konkretnu pomoć za muzej u okviru Memorijalnog centra Potočari – Srebrenica. Istaknuo je nužnost suradnje među različitim nacijama na Balkanu, koja će osigurati održiv mir i prosperitet. Liga muslimanskog svijeta se zalaže za jačanje prijateljstva i kooperacije, te uspostavu mira na globalnoj razini kako bi se osigurali suživot i bolja budućnost u cijelom svijetu.

U ime predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića, sastanku je nazočio savjetnik Almir Zulić, dok je u ime srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sastanku nazočio savjetnik Dragoljub Reljić.

(SAFF)

Odgovori