Glumac poderao grlo u Areni Zenica: Ostavili ste djecu i žene kućama, uzeli četvrt hljeba, paštetu i Coca-Colu…

0

Ustanimo svi na noge i zagrakćimo – SDA, SDA, rekao je Hadžihafizbegović, nakon čega se Arenom prolomilo skandiranjeEmir

Poznati bh. glumac i dugogodišnji član Stranke demokratske akcije (SDA) Emir Hadžihafizbegović u subotu naveče održao je ostrašćeni govor pred 5.000 ljudi na predizbornom skupu u Zenici.

Hadžihafizbegović je, između ostalog, održao monolog iz ‘Godina prevare’, popularne monodrame koju je izvodio u ratom zahvaćenoj BiH, te je ovom prilikom s govornice poručio simpatizerima SDA:

– Glas za SDA je glas za BiH! Vi ste ovdje večeras zbog svoje djece i žena koje ste ostavili kućama, uzeli četvrt hljeba, paštetu i Coca-Colu i došli ovdje iz Krajine, Hercegovine, Tuzle iz cijele BiH, a zašto? Zato što ne damo na dostojanstvo naših nena, jer ima više državotvornosti u šamiji nepismene nene iz Cazina nego u pola drugih partija – rekao je Hadžihafizbegović, a zatim povikao:

– Zato ustanimo svi na noge i zagrakćimo – SDA, SDA – nakon čega se Arenom prolomilo skandiranje.

Ali na tome nije stalo, pa je sve završilo frenetičnim uzvikivanjem imena prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića.

Cijeli govor pogledajte u videu ispod:

(DEPO.ba)

Odgovori