GLUMILA TUŽIOCA ZA RATNE ZLOČINE: Najnoviji scenario NAJPOZNATIJE SRPSKE PREVARANTKINJE je NEVJEROVATAN

0

Govorila je da je kuma Mila Đukanovića, supruga bivšeg specijalnog tužioca Jovana Prijića, prijateljica Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka Legije, pa čak se u jednom slučaju predstavila i kao Ivana Ramić, koja je sudija u Prvom sudu.

 

 

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu vodi se postupak protiv Radmile Ikić, koja je tokom posljednje dvije decenije prevarila na desetine ljudi, uzimajući im novac i “prodajući” najnevjerovatnije priče.

Ona se tokom svoje prevarantske “karijere” predstavljala se kao rođaka ili bliska prijateljica sa ljudima iz vrha političkog života, pravosuđa… Govorila je da je kuma Mila Đukanovića, supruga bivšeg specijalnog tužioca Jovana Prijića, prijateljica Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka Legije, pa čak se u jednom slučaju predstavila i kao Ivana Ramić, koja je sudija u Prvom sudu.

U slučaju koji se trenutno vodi, Ikićeva je bila “supruga nekadašnjeg tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića, zatim sestra direktora BIA, ali i tužilac koji mora da krije identitet zbog presude Sretenu Jociću, poznatijem kao Joca Amsterdam”. Na taj način je uspjela da “zaradi” 80.000 eura.

Prema optužnici, sve se dešavalo od februara 2016. godine, kada se Ikićeva prvi put pojavila u kući N. Z. predstavljajući joj se kao Radmila Tomić Radisavljević, zvana Raca. Kazala joj je da joj je sestra i tražila da se vidi sa njenim ocem. Kad joj je oštećena rekla da je ovaj nedavno umro, iznenadila se i zaplakala, pravdajući se da je bila u inostranstvu i da nije znala. Kako bi bila ubjedljiva, krenula je sa pričama iz života oca oštećene, čak neke detalje iz njenog života, a koliko se dobro pripremila dokaz je i da je, kako je opisano, znala sve detalje kuće, gdje šta stoji, nabrajala je familiju.

Mjesec dana kasnije, prema tvrdnjama tužilaštva, Ikićeva je ponovo posjetila N. Z., ali je sada dodala i da je ona tužilac, da joj je život ugrožen zbog presude Jociću, kao i da se razvodi od Miljka Radisavljevića, koji joj “ne da da se vrati u stan”.

Vjerujući u ono što govori, N. Z. ju je primila u kuću, dok je Ikićeva, nastojeći da je što više ubjedi u priču, navodno telefonom razgovarala sa svojim bratom, direktorom BIA oko njene bezbjednosti. Kad je N. Z. u maju 2016. godine prodala naslijeđenu kuću i iznajmila stan u kojem će živjeti dok ne kupi drugu nekretninu, Ikićeva joj je predložila da zajedno kupe vilu na Dedinju, koju ona planira da kupi. Kako bi je u to ubjedila, rekla je da sve radi preko prijatelja advokata Gorana Petronijevića i brata, kao i da je već potpisan ugovor, koji joj je čak i pokazala.

Tako joj je, prema navodima optužnice, od maja do kraja avgusta 2016. godine N. Z. u dva navrata dala po 20.000 eura i jednom 40.000 eura. Kad joj je oštećena tražila da odu i da vide vilu, Ikićeva je govorila kako se prethodni stanari nisu još iselili, kao i da je u toku renoviranje, što uključuje čak i postavljanje kamera i ozvučenja od strane BIA.

 

 

(Slobodna Bosna)

Odgovori