GOVOR MRŽNJE DODIKOVIH UDARNIKA: Dušanka Majkić Bošnjake nazvala Turcima

0

Komentarišući aktuelni izbor unutar SDA za novog kandidata ove stranke za člana Predsjedništva, Majkić je Bošnjake nazvala Turcima.

 

 

Navikli smo već da od Milorada Dodik i drugih rukovodilaca njegove stranke slušamo razne vrste pogrda, psovki i napada na sve pojedince i grupe koje im se suprotstave ili im se iz ovog ili onog razloga nađu na putu. Dodikovog primitivizma nisu bili pošteđeni ni Bošnjaci kao grupa, koje u javnim nastupima redovno voli omalovažavati nazivajući ih po vjerskoj odrednici većine njihovih pripadnika “muslimani”, a ne libi se ni umanjivati i nipodaštavati njihovo ratno stradanje, ili davati izjave tipa da “sudije muslimani” njemu ne mogu suditi.

Ipak, korak dalje od svog šefa, otišla je njegova dežurna udarnica za zapaljive izjave i dizanje tenzija iz državnog parlamenta, Dušanka Majkić. Komentarišući aktuelni izbor unutar SDA za novog kandidata ove stranke za člana Predsjedništva, Majkić je na svom Twitter profilu napisala:

“Nešto kontam: možda je Sebija jedina mogla da bez tumbe skrati listu kandidata. Što bi rekli: i sve ovce i svi Turci. Osim Zvizdića”.

Ne treba puno objašnjavati da je “Turci” krajnje pogrdan naziv za Bošnjake koji služi njihovoj dehumanizaciji i omalovažavanju, te ne treba ni sumnjati da se navedena “izreka” Majkić sasvim sigurno nije slučajno omakla u tvitu. Kome treba dodatno objašnjenje kako se korištenjem ovakve ponižavajuće odrednice za Bošnjake kao turskog ostatka na Balkanu psihološki pripremao teren za zločine etničkog čišćenja i genocida nad ovim narodom, neka pročita presudu prvom predsjedniku RS-a, Radovanu Karadžiću.

(Slobodna Bosna)

Odgovori