Čuvajmo Srebrenicu

Građani Srebrenice pridržavaju se mjera kućne izolacije

Štab je izdao rješenja pojedinim osobama da se pridržavaju mjere kućne izolacije, a kontrolom je utvrđeno da ih nisu prekršile

Opštinski štab za zaštitu i spašavanje u vanrednim situacijama na području opštine Srebrenica potvrdio je da u toj općini nema osoba zaraženih koronavirusom, a pod ljekarskim nadzorom u samoizolaciji je 89 osoba.

Štab je izdao rješenja pojedinim osobama da se pridržavaju mjere kućne izolacije, a kontrolom je utvrđeno da ih nisu prekršile.

Podaci vezani za koronavirus (COVID-19) na području opštine Srebrenica će se svakodnevno ažurirati u skladu sa epidemiološkom situacijom, navode iz Opštinskog štaba za zaštitu i spašavanje u vanrednim situacijama.

U Srebrenici je na snazi policijski sat od 20 do 05, a prema informaciji PU Zvornik na području regije Birač u protekla dva dana zabilježeno je osam slučajeva koji su tu naredbu prekršili.

– Počinioci koji su prekršili policijski sat kažnjeni su. Apelujemo na građane da poštuju mjere u cilju prevencije širenja koronavirusa – kazao je portparol PU Zvornik Miljan Bobar.

(Avaz)