Home Novosti BiH GRADONAČELNIK DIGAO DOBOJ NA NOGE: UMJESTO NASTAVNICIMA, IZVINIO SE UČENICIMA I RODITELJIMA...

GRADONAČELNIK DIGAO DOBOJ NA NOGE: UMJESTO NASTAVNICIMA, IZVINIO SE UČENICIMA I RODITELJIMA BOŠNJACIMA!

Obren Petrović

Izjavom da u Osnovnoj školi “Dositej Obradović” postoje diskriminacija i netrpeljivost na nacionalnoj osnovi koje su sve izraženije posljednjih pola godine prvi čovjek Doboja digao je taj kolektiv na noge.

 

 

Šezdeset nastavnika jednoglasno je zatražilo javno izvinjenje jer je kažu “narušio ugled institucije i njihovo dostojanstvo”. To je, ističu, atak na školu i sve zaposlene.

Gradonačelnik se ponovo oglasio na isti način, te zaposlenima u ovoj obrazovnoj ustanovi uputio “izvinjenje”, ali ne kako su oni očekivali.

“Želim da se izvinim učenicima, prosvjetnim radnicima i roditeljima što imaju takvog direktora koji je na čelu takve ustanove, koji prvo po nacionalnoj strukturi ne bi trebalo da bude direktor, nego Bošnjak, s obzirom na to da ima preko 60 odsto učenika druge nacionalnosti”, izjavio je Petrović pred kamerama tri televizije.

On je u istoj izjavi dodao da mu je Vedran Gligorić, direktor škole, rekao da “Bošnjake i Hrvate treba da istjeram iz Doboja i to na skupu na kojem je bilo pedesetak ljudi, i koji su to sve čuli”.

To je isprovociralo Dobojlije, koji ne štede prste i ostavljaju komentare na društvenim mrežama, a u nedjelju su se oglasili i u Gradskom odboru SNSD-a u kojem smatraju da Petrović nema drugog načina da ućutka Gligorića, koji je odbornik SP-a, a koji svojim istupima ljuti više bošnjačke odbornike nego gradonačelnika.

“Ovo što se desilo i što je gradonačelnik izjavio je pritisak bošnjačkih lidera u Doboju, koji se otimaju za naklonost gradonačelnika. Opšte je poznato da neki od tih bošnjačkih lidera žele poziciju baš direktora Osnovne škole ‘Dositej Obradović’”, izjavila je Sanja Vulić, predsjednica SNSD-ovog Kluba odbornika, te poručila da direktore osnovnih i srednjih škola imenuje Vlada RS.

Ona je dodala da će uputiti dopis resornom ministarstvu od kojeg će tražiti mišljenje da li Skupština grada Doboja može raspravljati o stanju u “Dositeju”, a što je po njima “samovolja gradonačelnika”.

 

 

(SB)

Previous articleJELENA MILIĆ, NEVLADINA AKTIVISTICA IZ SRBIJE: “Je li Nebojša Glogovac Aleju velikana zaslužio glumom, ili “humaniziranjem” Ratka Mladića?
Next articleNa mjestu gdje se gradi džamija ostavili 26 križeva (FOTO)
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.