GRADONAČELNIK PULE ZABRANIO NASTUP BORI DRLJAČI ZBOG PROČETNIČKOG STAVA I SRPSKOG NACIONALIZMA

Gradonačelnik Pule Boris Miletić, zabranio je nastup četničkog pjevača narodne muzike Bore Drljače, koji je trebao pjevati za doček pravoslavne Nove godine 13. januara u Domu branitelja u Puli.

 

 

Grad Pula je pokrovitelj dočeka, u saopćenju je navedeno da se grad ograđuje od nastupa Drljače jer je organizator najavljenog dočeka Zajednica Srba u Istri, a Dom hrvatskih branitelja nije u ingerenciji Grada već Ministarstva odbrane Hrvatske, prenosi Hina.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsjednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića, koji je odustao od nastupa Drljače.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić u saopćenju je naglasio: “Grad Pula, poznat u Hrvatskoj, ali i širom Evrope kao grad liberalnih vrijednosti i uspješne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i verske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo. U skladu s time ne podržava ni gostovanje muzičkog izvođača Bore Drljača, koji u svojim pjesmama i izjavama iznosi stavove neprimjerene evropskim vrijednostima tolerancije i međusobnog poštovanja”, naveo je Miletić u saopćenju.

 

 

(Bosnjaci.net)

Komentari su zatvoreni