Čuvajmo Srebrenicu

Hamdija Fejzić: SDA širi dezinformacije i obmanjuje javnost od strane Nermina Alivukovića i predsjednika SDA Srebrenica Alije Tabakovića

S ciljem informisanja želimo upoznati javnost na pokušaj širenja dezinformacija i obmanjivanja javnosti od strane Nermina Alivukovića i predsjednika SDA Srebrenica Alije Tabakovića. Javnosti je poznato da je Nermin Alivuković, nedavno smjenjeni zamjenik načelnika opštine Srebrenica, bio i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 23. genocida nad Bošnjacima „SZ UN-a Srebrenica” iz jula 1995. godine.

Dužni smo obavijesiti članove porodica srebreničkog genocida i preživjele žrtve, kao i građane, da je Nermin Alivuković prilikom smjene sa sobom odnio cjelukupnu dokumentaciju vezanu za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. Praksa do sada je bila da dokumentacija ostaje u arhivi zamjenika načelnika, te je zbog toga novoizabrani zamjenik Hamdija Fejzić uputio dopis da se dokumentacija vrati u kabinet zamjenika načelnika. Ovim pute pozivamo Alivukovića da vrati i ostalu projektnu dokumentaciju koju je odnio sa sobom, a koja se odnosi na rad Opštine Srebrenica.

Zbog javnosti, prilikom primopredaje dužnosti između smjenjenog Nermina Alivukovića i novoimenovanog Hamdije Fejzića komisija za primopredaju je evidentirala da je u kancelariji zatekla jedan stol, kompjuter i dvije stolice. U kancelariji nije postojao ni jedan pisani trag i papir o radu dotadašnjeg zamjenika načelnika, a zna se da je radio na određenim projektima. Između ostalog, snosi najveću odgovornost za obilježavanje godišnjice genocida. Traženo je samo da smjenjeni zamjenik pojasni dokle je stigao i gdje je dokumentacija i korespodencija u vezi tih projekata.

Pitamo smjenjene kolege šta je sporno u našem zahtjevu i čega se isti plaše ukoliko je sve rađeno u skladu sa zakonom. Smatramo da porodice žrtava genocida trebaju da znaju na koji način je potrošen novac namjenjen za obilježavanje godišnjice genocida. Zloupotreba genocida u političke svrhe nije naš cilj kao što je cilj smjenjene garniture Nermina Alivukovića i Alije Tabakovića. Borci Armije RBIH iz Srebrenice dobro znaju ratnu ulogu zamjenika načelnika opštine Srebrenica Hamdije Fejzića tako da bi pametno bilo da pomenuti dvojac radi na pomirenju zavađenih Bošnjaka, a ne na narušavanju međuljudskih i komšijskih odnosa busajući se bošnjaštvom, tim prije što je Alija Tabaković donedavno obavljao i funkciju predsjednika Medžlisa islamske zajednice u Srebrenici. Tabaković i Alivuković su reagovali saopštenjem za javnost kojim žele sebe zaštititi i skrenuti pažnju javnosti sa prave istine.

S poštovanjem,

Hamdija Fejzić

Srebrenica, 18. 10. 2018. godine

(ZASREBRENICU.ba)

Loading..