Heroji Armije RBiH su spriječili osvajanje Bihaća, a ne hrvatska “Oluja”

0

Povodom obilježavanja godišnjice hrvatske vojne akcije “Oluja”, ovih dana se širi teza da bi Bihać pao u ruke srpskog agresora da nije bilo spomenute vojne pobjede Hrvatske.

“Da Hrvatska vojska nije pokrenula Oluju, Bihać bi pao u sličnim okolnostima kao i Srebrenica”, govore hrvatski političari i pišu hrvatski mediji. Ovu tezu počeli su širiti i mnogi u Bosni i Hercegovini, naročito Bošnjaci. Istina je da je hrvatska “Oluja” olakšala odbranu Bihaća i ostatka Cazinske Krajine, međutim nije istina da bi bez toga srpski agresor osvojio Bihać i ostale gradove.

Pristajanjem na ovakve teze svjesno se umanjuje uloga heroja Armije R BiH u odbrani Cazinske krajine. Ne zaboravimo da su naši heroji tri godine vodili najteže bitke protiv srpskog agresora i domaćih izdajnika Abdićevaca. Danas se na interentu mogu pronaći brojna svjedočenja srpskih agresorskih vojnika koji govore o herojima Armije R BiH, koje su predvodili komandanti Atif Dudsaković i Izet Nanić.

Dakle, istina je samo jedna, a ona glasi: Heroji Armije RBiH su spriječili osvajanje Bihaća, a ne hrvatska “Oluja”. Nedajmo da se to zaboravi!

(SAFF.ba)

Odgovori