HITAN APEL ZA POMOĆ: Spasimo život maloj Lamiji!

Cijenjeni simpatizeri, humanisti i ljudi dobrog srca,

 

Copy

 

Humanitarna organizacija “Dirhem” vas poziva da još jednom pokažete svoju humanost i pomognete jednom malom, nevinom biću, djevojčici Lamiji Odobašić.

Svjesni smo da je na internetu mnoštvo apela za pomoć, i provjerenih i neprovjerenih, i riješenih i neriješenih. Apel kojeg vam mi upućujemo je zasigurno provjeren i hitan. Kroz redovan kontakt sa Lamijinom porodicom i njenim ocem dobili smo svu medicinsku dokumentaciju, kao opis njenog zdravstvenog stanja i narednih koraka koji se moraju poduzeti s ciljem spašavanja njenog zdravlja i života.

Petogodišnja Lamiji je iz sela Bijelo Buče kod Travnika. Umjesto da se raduje igri sa ostalom djecom i pripremama za školu, ova preslatka i hrabra djevojčica bori se za opstanak u životu.

Naime, Lamija je došla u njemački grad Heidelberg kako bi joj ljekari na toj univerzitetskoj dječijoj klinici pokušali vratiti normalno djetinjstvo, da opet bude vesela i nasmijana djevojčica. Lamiji su od rođenja jednjak i dušnik spojeni, odnosno zajedno srasli. Zbog toga joj pluća ne rade punim kapacitetom. Tačnije, lijeva strana pluća joj uopće ne radi, a desna je svakim danom sve slabija i slabija. Prema rezultatima analiza iz Heidelberga Lamiji je srce na leđima, lijevo pluće je crno i uništeno i na njemu postoji rupa. Crijeva se u stomaku pomiču prema gore i dolje.

Prema ljekarskoj prognozi, Lamija mora pod hitno biti operirana, ali nedostaju novci za operacije. Za Lamijine operacije (dvije planirane) potrebno je 112 hiljada eura, a njeni roditelji taj novac nemaju. Prva operacija je planirana već 19. marta! Lamijina porodica je već “pokucala” na vrata nekoliko adresa s ciljem prikupljanja potrebnih sredstava, međutim to idalje nije ni blizu dovoljnog iznosa.

Humanitarna organizacija “Dirhem” je odlučila pokrenuti humanitarnu akciju kako bi se prikupila potrebna novčana sredstava. Planiramo poduzeti niz konkretnih koraka u tom pravcu, naročito na području Travnika, rodnom kraju male Lamije. Mi ćemo također pratiti razvoj ove akcije i blagovremeno izvještavati dokle se došlo, kako sa samim prikupljanjem novca, tako i po pitanju Lamijinog liječenja. Pozivamo i vas da nas pomognete u ovom plemenitom naumu. Donirajte koliko možete, podijelite ovaj apel na svojim profilima i na stranicama i medijima kojima imate pristup. Ukoliko ste u nekom udruženju ili džematu, bilo u BiH ili u dijaspori, animirajte da kao džemat skupite što više sredstava.

Pokažimo, kao i mnoštvo puta dosad, da je naš narod human i spreman na konkretna djela kako bi se spasio nečiji život!

Tokom marta ćemo ustupiti i naš humanitarni broj za Lamiju, pa vas pozivamo i da pozivom na broj 090 292 056 (BH Telecom) donirate 3 KM za njeno liječenje.

Svoje uplate možete slati na naš i račun Lamijinog oca, uz obaveznu naznaku “za Lamiju Odobašić”:

Uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Full beneficiary address: Muhići 25

Uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038

79260, Sanski Most

Paypal:

hodirhem@gmail.com

ili:

Sparkasse u Njemackoj

Alen Odobašić

DE09509500680007325905

BIC HELADEF1BEN

Verwendungszwek: Lamija Odobašić

 

 

(Dirhem.org)

Komentari su zatvoreni