Home Archive Hoće li se ove godine održati “Marš mira”?

Hoće li se ove godine održati “Marš mira”?

Munir Habibović se nada da će biti obavljena dženaza i ukop identificiranih žrtava genocida

Predsjednik Pododbora “Marš mira 2020” Munir Habibović kaže za “Avaz” da pripreme za ovu manifestaciju teku ustaljenom dinamikom.

Nada se da će 11. jula biti organizirana dženaza i ukop identificiranih žrtava genocida te se stoga ništa ne prepušta slučaju te naglašava da se pripreme odvijaju prema planu. Kaže da su članovi Pododbora već obišli polovinu trase “Marša mira” od Potočara do Nezuka.

– Ima odrona na trasi, palog drveća i zaraslog korova i sve to treba na vrijeme otkloniti. Za te poslove, kao i uređenje dva kampa, potrebno je vrijeme i novac i zato smo svi angažirani, bez obzira na to hoće li ove godine biti obilježena 25. godišnjica genocida nad Bošnjacima Srebrenice – pojasnio je Habibović.

Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida, kaže da postoje dvije verzije organizacije komemoracije 11. jula.

– Prva je, ako mjere zabrane kretanja budu ukinute, da se komemoracija održi dosadašnjom uhodanom praksom, a druga je da to bude s ograničenim brojem posjetilaca.

To znači da bi komemoraciji prisustvovale samo porodice žrtava, a druga po značaju manifestacija “Marš mira 2020” imala bi ograničen broj učesnika – smatra Fejzić.

(Avaz)

Previous articleREIS KAVAZOVIĆ IMA PORUKU ZA VJERNIKE U VEZI RAMAZANA: “Islamska zajednica u BiH će poštovati preporuke nadležnih državnih i stručnih organa, ali…”
Next articleMELIKA MAHMUTBEGOVIĆ PONOSNA ŠTO JE BILA PRIPADNICA ARMIJE: „Opstanak Bosne i Hercegovine je najveća pobjeda Armije RBiH…“
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.