Hrvatski parlamentarac žestoko napao Komšića: “Ne smije biti primljen u Zagrebu”

0

Čelnik hrvatske stranke “Most” Božo Petrov na Facebooku je komentirao izbor Željka Komšića kao hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Petrov je napisao kako je Komšić izabran bošnjačkim glasovima te kao takav ne smije biti primljen u Zagrebu. Evo šta je napisao:

“[HRVATI U BIH, NISTE SAMI, KOMŠIĆ NE SMIJE BITI PRIMLJEN U ZAGREBU KAO VAŠ PREDSTAVNIK]

Dragi Hrvati u BiH, niste sami! Nametanje Komšića voljom bošnjačkih birača već treći put pokazuje nam bolnu činjenicu kako se ovakav izborni zakon zloupotrebljava kako bi se dokidala prava hrvatskome narodu. Željko Komšić, za razliku od sramotne saradnje koju je u prošlosti imao s određenim hrvatskim političarima, ne smije biti primljen u Zagrebu kao predstavnik Hrvata jer on to nije.

Vrijeme je da se Republika Hrvatska krene ponašati suvereno i ispunjavati svoju ustavnu dužnost o zaštiti Hrvata u BiH. Hrvatska je članica EU više od 5, a NATO-a više od 9 godina. Takva vanjskopolitička pozicija mora biti iskorištena kako bi se ovoga puta svijetu pokazalo što Hrvati u BiH prolaze, s ciljem pronalaska rješenja i prestanka kolektivne i sustavne, višedesetljetne majorizacije Hrvata u BiH.

Pozivam sve kolegice i kolege koje se bave politikom da, bez obzira na političke preferencije, ideološka stajališta i različitosti među nama, svi zajedno strateški i konkretno stanemo u zaštitu Hrvata u BiH.

Očekujem i da hitno na tematskoj saborskoj sjednici usaglasimo početne korake međustranačkog djelovanja i komuniciranja ovog problema, jer tako se očito u Evropi u 21. stoljeću treba štititi demokracija, pravo glasa i dostojanstvo jednog evropskog naroda”, napisao je Petrov.

PROČITAJTE: ČOVIĆ IZJAVIO DA ĆE REZULTATI IZAZVATI KRIZU U BiH, A ONDA SE OGLASIO KOMŠIĆ: Evo šta mu je poručio!

(Fokus.ba)

Odgovori