I LAGUMDŽIJA SE UKLJUČIO U HAJKU NA KOMŠIĆA: “On je sada otkačeni motor, ne zna se gdje leti ni gdje će pasti!”

Bivši lider SDP-a Zlatko Lagumdžija kazao je za Željka Komšića da je ranije bio “jedan motor jednog moćnog aviona”, dok je sada “otkačeni motor, za koga se ne zna gdje leti niti gdje će pasti”.

– Ja sam čovjek koji dobro zna kako je izabran i zašto smo ga gurali. Tada je SDP imao svaki izborni ciklus za Predsjedništvo naizmjenično kandidata Bošnjaka i Hrvata. Tada je čitava ideja bila da kačimo SDP na čitavom teritoriju države i da izbijemo nacionalnim strankama ekskluzivu na predstavljanje jednog naroda. To je vrijeme bilo kada je SDP u domovima naroda imao respektabilan broj Hrvata – rekao je Lagumdžija za portal “Raport”.

Dodao je da je Komšić tada izabran u Predsjedništvo i njegov legitimitet nije osporavan, jer je SDP bio druga po snazi stranka među Hrvatima i koja je imala Hrvata u skupštinama i klubovima naroda.

– Mi smo smatrali da trebamo iskoristiti izbor Komšića za jačanje u hrvatskom biračkom tijelu kao čovjeka koji pripada svom narodu, ali se brine o svima kao građanima. Tada je i Milanović došao na moj poziv, nije ni znao ko je Komšić. Komšić je zaključio da je jednostavnije da ide u bošnjačke sredine i liječi rane Bošnjaka, glumeći većeg katolika od pape. On je tada bio jedan motor jednog moćnog aviona. Sad je Komšić otkačeni motor. Niti se zna gdje leti niti gdje će pasti. A avion je prestao letjeti – rekao je Lagumdžija.

Bivši lider SDP-a Zlatko Lagumdžija namjeravao se vratiti u politiku preko novog projekta pod nazivom Socijaldemokratski pokret BiH, ali čini se da je njegove namjere osujetio upravo Željko Komšić, koiji se tome odlučno usprotivio. Time je ponovo aktiviran sukob između Komšića i Lagumdžije, koji je neko vrijeme bio “zamrznut”.

(Sl. B.)

Amar H

Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.

Leave a Reply

Close
Close