Čuvajmo Srebrenicu

I NAKON RADOVANA – RADOVAN: Dodikov potrčko nazvao Aliju Izetbegovića RATNIM ZLOČINCEM, a Osmicu MRAČNIM LIKOM IZ RATA…

0

„Sarajevo je jedini grad u regionu koje nije ušlo u 1996. godinu, već je ostalo zarobljeno u ratnim godinama i iz te ratne atmosfere ne može da izađe“, ocijenio je porptarol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Oni žive i hrane se samo na zlobi, na nesreći drugih, a prvenstveno ono što najviše priželjkuju je nesreća srpskog naroda, Srpske i Srbije. Kada dođu dobre vijesti koje se odnose na Srbiju, kao što je nedavno bilo s Vašingtonskim sporazumom, kada vidimo da Srbija više nije neko kome se drže lekcije, već ima svoje mjesto i u Bijeloj kući i Ovalnom kabinetu sa predsjednikom SAD-a, to je nešto što frustrira ljude u Sarajevu – kazao je Kovačević.

– Ako vam komšija prijeti tužbom, teško da s njim možete da razvijete neke odnose osim nemogućih odnosa. U Sarajevu potpuno ignorišu to što su i poruke iz Srpske i Srbije uvijek apsolutno miroljubive, da radimo, da razvijamo eќonomiju i slično, ali i na to nema odgovora. Sve njihove poruke su rigidne, radikalne i zarobljene u devedesetim godinama – rekao je Kovačević za ATV.

On je upitao kakvu poruku poslati iz Republike Srpske nakon izjave akademika Suada Kurtćehajića da se “nijedan Bošnjak ne može smiriti dok god postoji Republika Srpska”.

– Kakvu poruku mi da pošaljemo građanima osim da se nijedan Srbin, nijedan građanin Srpske ne može smiriti dok se Srpska ne oslobodi takve BiH i dok ne bude nezavisna – istaknuo je Kovačević.

Na pitanje da prokomentariše imenovanja ljudi čija je prošlost upitna, na veoma značajne funkcije na nivou BiH, Kovačević je rekao da „predstavnici političkog Sarajeva često osporavaju srpski i hrvatski kadar, dok na svom kadru, bez obzira kakav je, insistiraju“.

– Oni ne mogu da se odreknu Osmice, koji je potpuno mračan ratni lik i koji je bio tjelohranitelj ratnog zločinca Alije Izetbegovića, čak i sada, kada već dvije-tri godine imamo aferu u vezi s njegovom fakultetskom diplomom – kazao je Kovačević.

(SB)

Odgovori