IFTAR U KONJEVIĆ POLJU: Očekuje se i dolazak bivših reprezentativaca BiH Sejada Salihovića i Vedada Ibiševića

0

Pripreme za treći po redu iftar ”Bošnjaci na Drini” polahko se privode kraju, a večeras se u Konjević-Polju očekuje dolazak nekoliko hiljada postača iz svih dijelova sjeveroistočne Bosne.

 

 

Riječ je o jednom od najvećih iftara u našoj zemlji, koji svake godine u ovo bratunačko mjesto privuče goste iz gotovo svih krajeva Bosne i Hercegovine. Iftar je prilika da se na jednom mjestu okupe i Bošnjaci Podrinja koji su tokom agresije na našu zemlju raseljeni širom svijeta.

Večerašnjem iftaru na Drini, osim zvanica iz vjerskog i političkog života BiH, trebali bi prisustvovati i proslavljeni bosanskohercegovački nogometaši Vedad Ibišević i Sejad Salihović.

– Osnovna poruka iftara jeste da trebamo podržati ljude u Podrinju, da moramo svi raditi na tome da bismo ojačali Podrinje. Ako ova brana bude jaka, siguran sam da Bosna i Hercegovina neće biti poplavljena. Trebamo se svi založiti da ojačamo ovu branu, da budemo jedinstveni, da ne dozvolimo da ovaj iftar prijeđe u bilo kakve političke svrhe, da ne služi za promoviranje pojedinaca, jer ovaj iftar pripada postačima – poručio je u izjavi za ”Avaz.ba” predsjednik Udruženja građana ”Podrinje” Azmir Husić.

 

 

(infosvijet.net)

Odgovori