IMA I ISKRENIH LJUDI: Da je urednik RTRS-a znao, ne bi ga nikada pustio u emisiju

Drago Pilsel na RTRS-u: Laže svako ko kaže da Tuđman i HDZ nisu htjeli raskomadati BiH

 

 

Drago Pilsel je  hrvatski novinar, kolumnist, teolog i aktivist. Rođen u Argentini, gdje je studirao strojarstvo, novinarstvo, povijest latinoameričke političke misli, književnost i kršćansku duhovnost, te je postao pripravnik Reda Male braće.

Nakon postulature i novicijata stiže u Hrvatsku u svibnju 1989. a u siječnju 1991. prelazi u bogosloviju Riječko-senjske nadbiskupije. Nakon nestanka brata Branka, pripadnika 4. brigade ZNG-a u Domovinskom ratu, 23. listopada 1991. napušta svećenički poziv i pridružuje se istoj jedinici u kojoj je nestao brat.

Sudionik je Domovinskog rata. U ožujku 1992. se vraća studiju filozofije i teologije. Apsolvirao je na Katoličko-bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a diplomirao na Evanđeoskom teološkom fakultetu (ETF) u Osijeku. Na osiječkom ETF-u je 2008. obranio magisterij znanosti s područja moralne i političke teologije. Priprema doktorsku disertaciju o pitanju sekularizma, Crkve i moderniteta.

Služi se hrvatskim, španjolskim, engleskim, talijanskim i portugalskim jezikom, a pasivno i francuskim i latinskim jezikom.

 

U nastavku pogledajte njegovo gostovanje na RTRS-u zbog kojeg se sigurno kaju što su ga ikako i pozvali:

 

 

 

(ZASREBRENICU.ba)

Komentari su zatvoreni