INCIDENTI U SKUPŠTINI KOSOVA: Žestoka rasprava prerasla u fizički OBRAČUN (VIDEO)

0

Nekoliko poslanika kosovske skupštine sukobilo se danas, pred kraj sjednice na kojoj se raspravljalo o nestalim osobama. Verbalni okršaj prerasto je u fizički sukob, nakon čega je zasjedanje parlamenta prekinuto.

Situacija je postala napeta neposredno pred kraj sjednice dok se poslanica Samopredjeljenja Saranda Bogujevci, koja je, inače, bila inicijator zasjedanja, obraćala za govornicom, prenosi “Kosovo online”.

Zamjenica predsjednika Skupštine Kosova Arbërie Nagavci nekoliko puta je upozorila poslanike da sjednu kako bi se sjednica nastavila, međutim, oni su nastavili verbalni sukob, koji je prerastao u fizički.

Nakon toga, poslanici Skupštine Kosova otišli su na pauzu.

Hoti: Neprihvatljivo ponašanje i jezik poslanika
Kosovski premijer Avdullah Hoti smatra neprihvatljivim ponašanje i jezik nekih poslanika u Skupštini Kosova tokom interpelacije u vezi sa pitanjem nestalih lica prema Vašingtonskom sporazumu, prenosi “Kosovo Pres”.

– Hoti je ocijenio da je takvo ponašanje van bilo kog standarda političke komunikacije, posebno danas kada je tema rasprave bila sudbina nestalih, vrlo osjetljivo pitanje koje kosovske institucije tretiraju s velikom posvećenošću – navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

(SB)

Odgovori