Investicija iz dijaspore: U Konjević Polju se gradi moderna pekara

U bratunačkom naselju Konjević Polje se gradi objekat u kojem bi uskoro trebala početi sa radom raditi moderna pekara sa pratećim restoranom.

 

 

Izgradnja objekta će koštati oko pola miliona maraka, a investitor je Nail Bećirović. Radovi u završnoj fazi, a prema njegovim riječima, osnovni cilj da se otvore nova radna mjesta i život mještana Konjević Polja učini kvalitetnijim.

Bećirovića su ovih dana posjetili Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski i Elvir-ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ Bratunac.
Tokom posjete je rečeno da su da su ovakvi primjeri najbolji pokazatelj da građani Bosne i Hercergovine u dijaspori sve više investiraju u mjesta iz kojih su protjerani.

-Zahvaljujući poslovnim idejama sa kojima naši građani dolaze u Bosnu i Hercegovinu i kapitalu koji investiraju, u povratničkim mjestima se otvaraju nova radna mjesta. To je način da se ekonomski ojačaju porodice Bošnjaka u ovom entitetu. Ekonomski jaka porodica je garant održivog povratka. Naši ljudi su voljni da rade, da se bore, a novi poslovni subjekti daju im upravo tu šansu. Bošnjaci nažalost, usljed diskriminacije koja se nad nama provodi, nisu u prilici da dobiju zaposlenje u javnim preduzećima i institucijama. Zato su nam posebno važne investicije koje dolaze iz dijaspore, kazao je Salkić.

(Bportal.ba)

Komentari su zatvoreni