Investitori iz Emirata zainteresovani za Banju “Guber”

Investitori iz Ujedinjenih arapskih emirata (UAE) zainteresovani su za ulaganja u BiH, a konkretni projekti bi mogli da budu u Banji “Guber” u Srebrenici.

“Veoma su zainteresovani da revitaliziraju taj banjski kompleks, ukoliko vlasti budu spremne za taj korak. Iskazali su spremnost da ulažu u ovaj prostor te da se razvijaju turistički potencijali i učini više na turističkoj ponudi i posjeti”, rekao je potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, nakon razgovora u Banjoj Luci s potencijalnim investitorima iz Ujedinjenih arapskih emirata (UAE), Kuvajta, Omana i Libanona.

Uvjereni su, kaže, da bi od Srebrenice mogli “napraviti” pravi turistički grad, s najviše turista po glavi stanovnika.

“Sada je na lokalnoj zajednici i svima onima koji mogu osigurati uvjete da to i urade. Investitorima je jedino važno da nemaju birokratke ili slične prepreke, kada su u pitanju ulaganja”, rekao je entitetski potpredsjednik, navodeći da je bilo riječi i o mogućim ulaganjima u Banjoj Luci.

Postoji i interesovanje za oblast proizvodnje hrane, a entitetski potpredsjednik se nada da će vlasti u lokalnim zajednicama imati razumijevanje za moguće investicije.

“Nadamo se da ćemo u budućnosti otvoriti vrata investiranja”, rekao je direktor kompanije Emirates d.o.o. šeik Mohammed bin Saqr al Qasimi, u čijem je vlasništvu i zabavni park “Sunnyland” u okolini Sarajeva.

N1

Komentari su zatvoreni