ISKALI STE, EVO VAM GA: Dodik u Sarajevu neće polagati zakletvu, a od sastanka sa Džaferovićem i Komšićem puno mu je preči…

0

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik proglasio je pobjedu

Odgovarajući na pitanje novinara što će prvo učiniti nakon ulaska u Predsjedništvo BiH, Dodik je kazao: “Ko kaže da ću prvo tamo otići”.

“U Predsjedništvu u kojem ja budem sjedio morat će biti zastava Republike Srpske”

“Mislim da zakletva nije odraz ustavne pozicije i zaklet ću se Narodnoj skupštini Republike Srpske. Kad to uradim smatram da sam se zakleo onima koji su mene izabrali. U Predsjedništvu u kojem ja budem sjedio morat će biti zastava Republike Srpske”, rekao je Dodik.

“Nije im moglo pomoći ni sto američkih i britanskih ambasada, kao što su im pomagali do sada. Neupitna je volja naroda, narod je pokazao svoje opredjeljenje, Ivanić je kažnjen zbog poslušničke politike prema Zapadu. Kao srpski član Predsjedništva zalagat ću se za poziciju RS-a, da bude broj jedan u BiH. Moja deviza će biti ‘RS prije svega’ i zaštita ustavnog poretka ovog entiteta”, kazao je Dodik.

Dodao je i da je već razgovarao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Hvala Vučiću na čestitkama koje mi je uputio telefonom. Možda ću se s njim sresti i prije nego s kolegama u Predsjedništvu”, izjavio je Milorad Dodik nakon proglašenja pobjede.

(SB)

Odgovori