Home Novosti BiH IZVEDENA UŽIVO: SDA predstavila pjesmu za Opće izbore pod nazivom “Zemlja ljiljana”...

IZVEDENA UŽIVO: SDA predstavila pjesmu za Opće izbore pod nazivom “Zemlja ljiljana” (VIDEO)

SDA se tako pridružila NiP-u i Našoj stranci koje su također uoči Općih izbora ove godine predstavili svoje pjesme.

Stranka demokratske akcije (SDA) sinoć je u Živinicama održala prvi predizborni skup na kojem je predstavljena i stranačka pjesma “Zemlja ljiljana”.

SDA se tako pridružila NiP-u i Našoj stranci koje su također uoči Općih izbora ove godine predstavili svoje pjesme. Tekstovi pjesama obiluju patriotizmom i obećanjima da će Bosna i Hercegovina postati snažnija država, piše Klix.ba.

“To je zemlja moja besmrtna! Srca zakletva, ostavština! Zemljo nade, hrabrih sinova! Ti si ljubav koju živim ja! Sreća prati snagu naroda! Vodu s’ izvora vječnih planina! Zemlja snova, zemlja ljiljana! Naša Bosna i Hercegovina!”, neki su od stihova SDA-ove pjesme.

Prilikom izvođenja numere oduševljenje nisu krili stranački lider Bakir Izetbegović i njegova supruga Sebija, kao ni veliki broj članova i simpatizera koji su u petak navečer prisustovali otvaranju predizborne kampanje u Živinicama.

Previous articleBORUT PAHOR OBJAVIO VELIKE VIJESTI: Do kraja godine status kandidata za Bosnu i Hercegovinu?!
Next articleSRAMOTNE PORUKE BORJANE KRIŠTO IZ ŽEPČA: “Vjerujem da će Hrvati ovog puta imati svoga kandidata u Predsjedništvu BiH”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.