Jajčanin Edin Julardžija: Imao sam pozive da igram za BiH, ali ja sam se odlučio za Hrvatsku i nije mi žao

0

Prije dvadesetak dana, kolo prije kraja kadetskoga prvenstva Hrvatske, Dinamo je “napunio” mrežu vinkovačke Cibalie (bilo je 5:0) i osvojio naslov prvaka.

 

 

Tri pogotka postigao je Edin Julardžija, momak za kojeg stručnjaci kažu da će nastaviti “biserni” niz igrača bh. korijena koje na scenu “izbacuju” Dinamovi stručnjaci: Mateo Kovačić, Alen Halilović, Ante Ćorić…

Edinovi su korijeni u Jajcu, u pet kilometara udaljenom selu Bešpelj, odakle je njegov otac odselio u Zagreb i tamo se skrasio. U Zagrebu se rodio i Edin (21. januara 2001. godine), piše Večernji list.

Osim što je Edin “duša” Dinamove ekipe, kojoj je trener Andrej Mioković, on je i jedan od najboljih fudbalera hrvatske U17 reprezentacije, koju trenira bivši Ćirin “sin” Petar Krpan, član čuvene reprezentacije Vatrenih iz 1998. koja je osvojila bronzu u Francuskoj.

– Za mlade selekcije Hrvatske odigrao sam 21 utakmicu do sada. Da, imao sam pozive i da zaigram za mlađe reprezentacije BiH, ali sam se odlučio za Hrvatsku. I nije mi žao. Za BiH igraju moji saigrači i prijatelji, desni bočni Vedad Radonja (korijeni iz Sarajeva), te desnokrilni ofanzivac Ajdin Hasić (porijeklom iz Banovića). Spomenite i Tomislava Krizmanića, defenzivnog veznog, s kojim sam zapravo najviše u društvu – kazao je Julardžija.

 

 

(SAFF.ba)

Odgovori