„JEDAN ČOVJEK ŠTITI ČOVIĆA, DODIK U KONTINUITETU URUŠAVA INSTITUCIJE BiH…“: Pogledajte kakav rasplet najavljuje ratni predsjednik Supštine BiH Miro Lazović… (VIDEO)

“Nije logično da evropske institucije mogu prihvatiti da u BiH Izborni zakon bude nakaradan na način da se etnički kolektiviteti izdižu iznad ljudskih i građanskih prava”, kazao je Lazović.

Miro Lazović, bivši predsjednik Skupštine RBiH govorio je za Mrežu FTV-a.

Na pitanje ko štiti Čovića i Dodika odgovara: “Vjerovatno da gospodin Čović ima snažnu podršku Hrvatske. Gospodin Plenković koji jeste evropski značajna politička ličnost i koji svojim vezama pokušava još uvijek dobiti neke ustupke za politiku HNS-a, odnosno Dragana Čovića, održava Dragana Čovića na političkoj sceni. Ali je iluzorno očekivati da Hrvatska kao članica EU, odnosno HNS može dobiti principe koji su suprotni evropskim standardima na kojima počiva EU.

Tu prije svega mislim na Izborni zakon i legitimno predstavljanje koje je nepoznata kategorija za evropske institucije. Nije logično da evropske institucije mogu prihvatiti da u BiH Izborni zakon bude nakaradan na način da se etnički kolektiviteti izdižu iznad ljudskih i građanskih prava. S druge strane, Milorad Dodik već dugo u kontinuitetu urušava institucije BiH, glumi neutralnog političara ili lidera u sukobu sa Ukrajinom, a faktički se 100% svrstao na stranu ruskoj uticaja i u tom kontekstu je potpuno logično da EU jasno vidi da su problem te dvije politike.”

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Komentari su zatvoreni