JELENA MILIĆ, NEVLADINA AKTIVISTICA IZ SRBIJE: “Je li Nebojša Glogovac Aleju velikana zaslužio glumom, ili “humaniziranjem” Ratka Mladića?

“Glogovac je (Ratka) Mladića neprihvatljivo humanizovao i neprihvatljivo relatizovao uzroke i posledice rata u bivšoj Jugoslaviji. ´Natezanje broja za genocid´ mu nikada neću oprostiti.”

 

Copy

 

Jelena Milić, direktorica Centra za evroatlantske studije Srbije, koja je poznata po svojim javnim nastupima u kojima ne štedi srpske političare i javne ličnosti, najnovijom objavom na svom twitteru . zaprepastila je javnost u Srbiji kao rijetko kada. Povodom smrti glumca Nebojše Glogovca, Milićka je napisala da je “uvek tužno kada umre mlad čovek i iza sebe ostavi malu decu”, da bi nešto kasnije napisala da joj nije jasno kako se dospijeva u Aleju velikana, gdje je poznati glumac danas sahranjen.

“Reći ću nešto što će verovatno izazvati bacanje drvlja i kamenja na mene, ali mi nije ni prvi, ni poslednji put. Kada je umro Nikola Simić (srpski glumac, poznat po ulogama u serijama i filmovima, poput “Tesne kože”, op, “SB”) rekla sam da mi je prva asocijacija na njega serija odvratnih TV serija koje su služile da su “humanizuje” zločinački Miloševićev režim”.

Jelena Milić piše da “Simić nije nikakav “bard srpskog glumišta”, nego su one serije bile državni projekat”.

Ona priznaje da ne zna kakav je glumac bio Nebojša Glogovac, jer kako kaže “ja o tome ništa ne znam, jednostavno ne gledam domaće serije”. No, piše ona, “znala sam i pratila nešto drugo što je Glogovac govorio-jednostavno uvek pratim šta govore poznati-uticajni ljudi koji nesumnjivo formiraju javno mnijenje. Glogovac je (Ratka) Mladića neprihvatljivo humanizovao i neprihvatljivo relatizovao uzroke i posledice rata u bivšoj Jugoslaviji. “Natezanje broja za genocid” (kako je Glogovac prokomentirao presudu Ratku Mladiću, op, “SB”) mu nikada neću oprostiti”, napisala je Jelena Milić i ponovo skandalizirala političku i javnu scenu u Srbiji.

(SB)

Komentari su zatvoreni