Jordanac Alhnaiti je tražio od porodice da sa njim u mezar spuste vojnu uniformu koju je nosio boreći se za BiH

0

Jordanac Alhnaiti Mohamed je početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu tek završio studij arhitekture u Italiji. Kada je vidio kako četnici vrše pokolje nad Bošnjacima, Alhnaiti Mohamed ostavlja karijeru i dolazi u našu zemlju gdje se priključuje redovima Armije RBiH. Tako 1993. godine biva ranjen kao pripadnik Odreda “El Mudžahidin”.

 

Nakon završetka agresije Alhnaiti Mohamed nastavlja pomagati u obnovi porušenih vjerskih objekata. Koristeći svoje znanje iz arhitekture priključuje jednoj humanitarnoj organizaciji i pomaže izgradnju i obnovu brojnih džamija. Kasnije je svoju humanitarnu misiju nastavio i na Kosovu gdje je pomogao izgradnju velikog broja džamija.

godine Alhnaiti Mohamed je teško obolio. Allahovom odredbom, u februaru 2016 godine je u Jordanu preselio na ahiret. Oporučio je svojoj porodici da sa njim u mezar spuste vojnu uniformu koju je nosio boreći se za Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake ( Kada se vratio kući u Jordan Alhnaiti je sa sobom donio bosansku ratničku uniformu, nije dao da se opere, oporučio je svojoj porodici da mu je stave pod glavu u mezar kada preseli na ahiret).
Molimo Allaha da ga nagradi obilatom nagradom za sve što je učinio za našu zemlju i naš narod.

 

 

(armijarbih.net)

Odgovori