Home Novosti JUSUF NURKIĆ U PATRIOTSKOM ZANOSU PJEVA KASIDU O DEVET HEROJA

JUSUF NURKIĆ U PATRIOTSKOM ZANOSU PJEVA KASIDU O DEVET HEROJA

Jusuf Nurkić, bh. košarkaš koji nastupa za Portland Trail Blazerse u NBA, još jednom je oduševio sve svoje navijače. Bar one kojima je Bosna i Hercegovina u srcu!

 

 

Nurkić je zapjevao o herojima Bosne i Hercegovine

Nedeljko Bajić Baja, i njegovi hitovi, koji su se orili dvoranom kada bi Nurkić postigao koš, odavno su prošlost. Bosanska zvijer, kao što je poznato, od ove godine ima novu muzičku numeru koja ga prati na zagrijavanju, a to je omiljena pjesma Dine Merlina i Harija Varešanovića – Dabogda.

A sada je još jednom pokazao koliko je patriota! Na društvenoj mreži Facebook podijelio je vidio na kojem sluša i pjeva kasidu Mustafe Isakovića “Devet heroja”.

Riječ je o kasidi posvećenoj deveterici heroja Armije Republike Bosne i Hercegovine odlikovanih najvećim ratnim odličjem, Ordenom heroja oslobodilačkog rata, među kojima su general Izet Nanić, Hajrudin Mešić, Safet Hadžić, Safet Zajko, Mehdin Hodžić, Midhat Hujdur, Adil Bešić, Nesib Malkić i Enver Šehović.

Inače, autor ove kaside je Mustafa Isaković, poznati interpretator ilahija.

 

(Faktor.ba/AntiDayton)

Previous articleMuhamed ef. Velić poslao nevjerovatnu poruku zločincu Ratku Mladiću. BRAVO!
Next articleProvokacija neviđenih razmjera u Krajini: “Nekoliko stotina metara od kuće u kojoj su ubijeni majka i troje djece, mještani slave osuđenog ratnog zločinca!” (FOTO/VIDEO)
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.