Kakav kukavičluk Valentina Inzka: Pogledajte šta je uradio

Visoki predstavnik Valentin Inzko danas je u Briselu posjetio Evropski parlament i sudjelovao u razgovorima koje je organizirala “Grupa prijatelja Bosne i Hercegovine”. Visoki predstavnik je pozvan da prezentira svoje stavove i učestvuje u razmjeni mišljenja o procesu proširenja EU na Zapadni Balkan, s posebnim fokusom na kandidaturu Bosne i Hercegovine u kontekstu sveobuhvatne Strategije za Balkan, prenosi NAP.

 

 

Tako je ovaj čovjek ponovo pokazao klasični kukavičluk i nemogućnost da kvalitetno radi svoj posao. Dok našu zemlju napadaju sa svih strana i žele je rasparčati, on to sve mirno posmatra i ne reaguje iako bi jednim svojim potezom mogao riješiti mnogo toga.

Visoki predstavnik je naglasio da snažno opredjeljenje EU za evropsku perspektivu ovoga regiona, koje se pokazuje kroz Strategiju proširenja za Zapadni Balkan i dostavljanje odgovora vlasti Bosne i Hercegovine na Upitnik EU, predstavljaju pozitivan korak.

Visoki predstavnik je također prezentirao svoje stavove o pitanjima koja bi mogla utjecati na provođenje reformi u BiH.

”Rješavanje postojećih nesuglasica o načinu izmjene Izbornog zakona je trenutno prioritetno pitanje koje domaće vlasti moraju rješavati uz pitanja kao što su jačanje vladavine prava što znači da niko ne može biti iznad zakona.

Pitanje iseljavanja stanovništva, ukoliko se ne bude sistematski rješavalo, će imati negativan utjecaj na budućnost ove zemlje.

”Bosni i Hercegovini su potrebne efikasne i hitne mjere za osiguranje zapošljavanja i inicijative za socijalno-ekonomski razvoj što bi omogućilo mladim ljudima u BiH da ostvare svoj potencijal u domovini, umjesto da odlaze u inostranstvo”, zaključio je visoki predstavnik.

Komentari su zatvoreni