Kako Dodikov glasnogovornik širi mržnju prema Bošnjacima

0

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević danas je na skandalozan način reagirao povodom neusvajanja odluke Vijeća ministara BiH o raspodjeli kreditnih sredstava od MMF-a.

On je za taj neuspjeh optužio kompletan bošnjački narod, odnosno koristio je retoriku koja kod drugih naroda u BiH stvara mržnju prema Bošnjacima. “Bošnjaci su konstantna prepreka napretku, a Srpska trpi štetu”, stoji u naslovu reakcije Radovana Kovačevića koju je prva objavila velikosrpska agencoja Srna.

U nastavku reakcije Kovačević kaže. “Ovim potezom Bošnjaci su potvrdili da bilo kakav dogovor sa njima, bez obzira na to da li u tom dogovoru učestvuju kao posrednici ili predstavnici EU ili Ambasade SAD u BiH, u koju se oni inače zakljinju, uopšte ne garantuju da će oni to na šta su se obavezali da realizuju i da će omogućiti da stvari u BiH krenu naprijed i da idu u korist građana kako Republike Srpske tako i FBiH”.

Kovačević reaguje onako kako su ga naučili, odnosno on koristi retoriku po unaprijed smišljenim obrascima. Već duže vrijeme velikosrpska politika koristi retoriku koja Bošnjake stalno dovodi u inkriminirajući položaj, tj. uporno se širi laž da Bošnjaci smišljeno nanose štetu drugim narodima. Današnja reakcija Dodikovog glasnogvornika je klasični primjer takve retorike ili širenja govora mržnje prema Bošnjacima.

(SAFF)

Odgovori