Kako policija RS-a “pegla” statistiku: Brutalni napad na Ibrahima Vrevića “zaboravili”

0

Na jučerašnjoj, kako se to kaže – u skladu sa zakonom, redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare Policijske uprave Banja Luka objavljen je i jedan nevjerovatan (i hvale vrijedan) podatak – ukupna rasvijetljenost krivičnih djela protiv života i tijela je 100 posto?!

Ovakva informacija uvijek razbudi, pa se čovjek zapita da li je situacija uistinu tako dobra kao što je pokušavaju predočiti organi gonjenja ili je ipak neka nevidljiva sila umiješala prste.

I gle čuda – jeste. Statističari Policijske uprave Banja Luka “ispeglali” su krivična djela do te mjere da je jedan brutalan napad na Banjalučanina jednostavno izbrisan.

Upravo to se dogodilo sa slučajem premlaćivanja Banjalučanina Ibrahima Vrevića (60), koji do danas nije rasvijetljen.

Napad se dogodio 27. jula oko 22.20 sati. Međutim, ako je suditi prema policijskoj statistici, ovoga napada u julu uopće nije bilo?!

Vjerovatno će za ovakvu glupost dati “razumno” objašnjenje, jer smo mi ipak zemlja neviđenih apsurda, piše SrpskaInfo.

Podsjetimo, Duško Pena, zamjenik načelnika Policijske uprave Banja Luka, jučer je, između ostalog, izjavio kako je u julu (ove godine, op.a.) prijavljeno 9 krivičnih djela protiv života i tijela, od kojih su najbrojnije tjelesne povrede, a rasvijetljenost ovih krivičnih djela je 100 posto?!

Sreća je da nam barem statistika pokazuje da živimo u sigurnom okruženju.

(SAFF.ba)

Odgovori