KAMP NA ZLATIBORU / Proruski separatisti iz Donbasa koji su obučavali djecu poručili: Sljedeći put će sve biti tajno!

0

Bura oko nedavno zatvorenog vojnog kampa za djecu na Zlatiboru i dalje se ne stišava. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je kamp zatvoren jer nije osnovan u skladu sa srbijanskim zakonima i da se kao takav može smatrati “paravojnim”, dok su ruski inspektori iz E.N.O.T. korpusa, koji su obučavali djecu, najavili da će slične aktivnosti ubuduće sprovoditi u tajnosti, jer su ovog puta “neprijatelju odali sve informacije i namjere”, objavili su srbijanski mediji.

– Ne sporim dobru namjeru, ni volju roditelja ni djece, ali takvu vrstu kampova po zakonu jedino može da osnuje država, a ako to čini neka organizacija – onda je to paravojska. Srbija kao ozbiljna država to neće dozvoliti – odlučan je bio Vučić, ali su ipak i ruski organizatori kampa odlučni da ostanu pri svom:

– Predvidljiva po završnici, ali neočekivana po veličini bila je naša prva misija u bratskoj Srbiji. Ovo je bio vojni patriotski logor, a njegovo zatvaranje je apsurd. U slučaju da slijedimo elementarna pravila informacione bezbjednosti i ukoliko iskoristimo elemente mimikrije, možemo da organizujemo koliko god želimo kampova bilo kog trajanja – naveli na zvaničnom sajtu E.N.O.T i najavili slične akcije i u drugim dijelovima svijeta.

Kamp na Zlatiboru zatvoren je 17. augusta, nakon što se u medijima pojavila informacija da su u njemu djeca i mlađi do 24 godine učili snalaženje u prirodi, ali i da rukuju replikama oružja i eksplozivnim napravama.

POVEZANO
PO KRATKOM POSTUPKU: Policija upala i zatvorila PARAVOJNI kamp na Zlatiboru, razlog je…

Kamp na Zlatiboru: Srpski veterani tinejdžere uče vojnim vještinama

(Index.ba)

Odgovori